I skrivande stund när jag blickar ut genom fönstret kan jag se att en del av löven småningom kommer börja skifta färg, det är ju trots allt redan september. Snart är det dags att packa ner sommarkläderna och diverse prylar som hör sommaren till. Försöker se det positiva som kommer hösten med, stora stickade ylletröjor, tända ljus och mys framför tv: n.

Nåväl, vi är inte riktigt där ännu. Under augustimånaden har det inte varit alltför mycket uppdatering på sociala medier från min sida. Jag beslutade mig för att fokusera mycket på mig själv, och verkligen leva i nuet. Ett beslut jag inte ångrar en dag.

 

 

 

 

Som pricken på i:et blev det att avrunda augustimånaden med en spontan mini-weekend, bara vi två. Vi åkte för ett veckoslut ner till Tallinn för att bara koppla av och njuta. I vardagens täcken och sysslor blir det lätt att man tyvärr inte får in tillräckligt med tid för varandra, man har fullt upp att fokusera på annat.

Så vi passade på att stanna tiden för ett veckoslut, utesluta allting annat, och åkte iväg. Vi åkte alltså fredag kväll och kom hem söndag eftermiddag. Under vår vistelse i Tallinn stannade vi på Tallink Spa & Conference Hotel.

Hotellet var superfint, mest imponerade var vi nog av spa avdelningen som bestod av en stor pool, bubbelpool, ute pool, en bastuavdelning med 4 olika bastun och en kall bassäng. Det fanns även en bar i poolen för de törstiga

Ett måste var att åka in till ”Tallinn Old Town”, alltså gamla stan i Tallinn. Vi tog oss in till stan från hotellet med dessa elsparkcyklar som för övrigt är ett väldigt hett ämne. Jag tycker dom var väldigt förmånliga och smidiga att ta sig fram med, dock ser jag även farorna och vilken ordentlig olycka dessa kan åstadkomma.

Inne i medeltida gamla stan strövade vi länge runt bland kullerstensgator, gotisk arkitektur och gourmetrestauranger, verkligen supermysigt. Lite senare slog vi oss ner på en irländsk pub precis intill torget som hette Mad Murphys, här blev vi bemötta av väldigt vänlig personal och serverades även riktigt god mat.

 

Tycker verkligen Tallinn är ett ypperligt alternativ om man bara vill komma bort från vardagen över ett veckoslut för att se lite andra vyer och bara koppla av. Så fascinerande att man kan uppleva en helt annan kultur, endast 2 timmar båt väg från Helsingfors.

 

 

 

 

Jag har även klippt ihop en vlogg från vår semester som finns länkad nedan där ni får se resan i helhet, gamla stan och hotellet. I övrigt hoppas jag även ni har fått ett fantastiskt fint avslut på sommaren och att ni får en underbar start på hösten. 

 

 

 

Ta hand om varandra, och sprid kärlek ♡