Igår bestämde jag mig för att prova på någonting som jag så länge tänkt prova på, men aldrig riktigt kommit mig för det. För ett tag sedan kom jag att höra om dessa omtalade ”Chocodillas”. Krispigt friterade tortillabröd med ljummen smält choklad inuti.

Jag är verkligen glad att jag äntligen tog mig tiden att prova dessa, för dom var så otroligt goda! Och inte nog med att detta måste vara bland det godaste jag skapat på ett bra tag, det var även super enkelt och tog knappa 10-15 minuter totalt!

Jag delade mina färdiga mästerverk med er på min Instastory, och det var många av er som ville att jag skulle dela med mig av receptet. Och det gör jag mer än gärna.

Här kommer receptet samt en ”How To”-video på dessa himmelskt goda Chocodillas, enjoy!

DU BEHÖVER:

1 paket Tortillabröd
1 dl Mjöl
1 dl Vatten
50 g Choklad
Olja
Kastrull

 1. Blanda vatten och mjöl till en smet.
  2. Skär tortillabröden på hälften, och gör en triangel.
  3. Fäst kanterna på tortillabrödet, med hjälp av mjölblandningen.
  4. Fyll tortillabrödet med fyllning i egen smak. Jag använde Marabou choklad, Kinder Bueno och Nutella.
  5. Fäst öppningen med mjölblandningen, och tryck fast.
  6. Värm upp olja i en kastrull.
  7. Fritera Chocodillan i oljan, ca 10-15 sek på varje sida.
  8. När du friterat klart kan du toppa med florsocker som garnering.
  9. Smaka och njut!