Midsommaren är för denna gång och är nu ett minne blått. Hoppas ni alla hade en alldeles underbar midsommar, oberoende hur ni än firade den. Under midsommarhelgen läste jag ett inlägg på instagram som berörde mig. Ni hittar inlägget här: https://www.instagram.com/p/By-CONsi77l/

 

Du behöver inte festa, dricka alkohol, dansa runt en stång eller ha tusen vänner att lägga upp bilder med för att duga. Du är precis lika bra och värdefull ändå. Själv ska jag bara vara ensam med Emil idag, grilla hemma och kanske spela lite minigolf. Och jag vill vara säga att jag hoppas att du får en fin fredag, oavsett vad du fyller den med. För du är fantastisk.”

 

Midsommaren är en av dom mest underbara helgdagarna enligt min åsikt. Tyvärr kan väl även den jämföras lite med julafton och andra högtider, eftersom det återigen är en sådan press med traditioner och vad man skall göra under denna helg. Alla har varken resurser eller möjligheten att fira den ”perfekta midsommaren” som normen beskriver den.

 

 

 

Vi valde, som många andra, att fira midsommaren rätt så traditionellt. Vi slog ihop oss ett gäng vänner, packade båten full och åkte ut till skärgården. Trots allt bil och båt färdande känner vi oss väldigt nöjda med midsommaren som gick.

Några av oss åkte ut redan torsdag kväll för att kunna förbereda och tidigt på fredag kom resten av gänget. Det nalkades midsommarbastu, och många av oss var även och ”kastade vinterpälsen” som det så fint heter, alltså tog vi vårt första dopp i sjön för i år. Det må ha varit kallt, men att komma in i bastun och känna den där stickande känslan är obeskrivlig. Kan fortfarande känna den där underbara doften av björk som uppstod när vi tog in björkkvistar i bastun.

Efter x-antal timmars bastubadande var det dags för att förbereda midsommarbuffén som den här gången bestod av en massa godsaker, men absolut de klassiska nypotatis, sill och korv. Senare serverades även klassisk jordgubbstårta och kaffe.

Vi skrattade och sjöng hela kvällen, och bara njöt av varandras närvaro och sällskap. Det var verkligen en av dom stunderna i livet då du verkligen kan glömma allting annat, och bara fokusera på stunden just där och just då.

 

Senare mot kvällen samlades vi alla för att klättra upp på ett berg. Där satt vi allihop, och bara njöt av stunder, när vi samtidigt beundrade den obeskrivliga solnedgången. Så vackert. Hela midsommaren och allting vi gjorde, allting vi upplevde och allt vi såg, är saker man inte kan beskriva med varken ord eller bilder. Hela helheten, är någonting man måste uppleva för att kunna förstå.

Denna underbara skärgård vi har går inte att jämföra med någonting annat, jag önskar alla kunde få chansen att uppleva detta.

 

 

jag menar, bara se på dessa bilder? Hur går ens detta att förklara?

Jag kan bara inte få nog av alla dessa underbara somriga midsommar bilder som man ser ute på sociala media just nu. ❤ Hoppas ni får en fortsatt fin vecka!