Måndag: Måndag
Tisdag: Fredag
Onsdag: Söndag
Torsdag: Måndag
Fredag: Fredag

 

Och ja, jag kan ju verkligen inte annat än hålla med att det är lite snurr på tråden när det kommer till veckodagarna just nu. Det är verkligen inget fel på en ledig dag här och där, men jag måste medger när man har ett såpass rutinerat liv nuförtiden, så blir det lätt så att den där ena dagen verkligen gör så man kommer ur spåret.

Valborg, Ekenäs Tammisaari

Må så vara. Alltid kul med lite högtider och röda dagar nu som då. Robin frågade mig vad jag brukar göra på valborg, eller vad jag har gjort tidigare åren. Tog inte länge före jag insåg att jag kan inte ens komma ihåg när jag senast firade valborg. Dom senaste åren har valborg firats i arbetstecken. Nu har även det mönstret brutits och i år fick jag fira valborg med gott samvete.   

Vi har ju som dom flesta vet bott i Ekenäs dom senaste fyra åren eftersom vi både jag och Robin studerar i Ekenäs. Nu har vi sagt upp lägenheten, och flyttat närmare huvudstadsregionen. Ekenäs är en fin stad, speciellt sommartid, helt underbar. Dock kände vi båda att vi inte har någon framtid karriärmässigt på denna ort. Vi kände även att vill ha tillgång till det flesta tjänsterna och service 24 h om dygnet.

Jag misstänker att i samband med flytten, kommer vi säkert inte röra oss lika mycket i Ekenäs mera. Även när vi hade lägenheten kvar, var vi väldigt sällan där.  Mycket beror på att jag jobbar i Esbo, därför har vi hållit oss här för det mesta. Ekenäs kommer jag alltid att förknippa med studier och studietiden, och jag bär med mig minnen för livet från denna ort.

 

vattenpipa, ekenäs, valborg

 

 

Som tidigare skrivet är Ekenäs en väldigt fin och mysig stad. Staden är fylld med gamla mysiga trähus, restauranger och små butiker på gågatan. Ingen tokig stad alls att besöka nu som då, och speciellt sommartid. Vi valde alltså att samla ihop ett gäng och åkte till Ekenäs för att fira valborg. Vi kände att varken Åbo, Helsingfors eller all folkmassa lockar, så vi valde att ta det lugnt i Ekenäs istället.

 

Eftersom de flesta av oss hade arbetsdag på tisdag kom vi iväg först på eftermiddagen. Vi hade dock fixat det mesta färdigt redan kvällen innan så det vara bara att packa bilarna och åka. Kvällen sparkade vi igång med en skål ute på terrassen i den helt magiska vårssolnedgången. Vi fortsatte kvällen och umgicks, och bara njöt av varandras sällskap. Man är verkligen tacksam att man är så lyckligt lottad att få vara omringad av en massa härliga människor, året om.

 

 

Ekenäs, Tammisaari, Terass

Jag hoppas ni alla hade en helt underbar valborg! Ta hand om varandra och sprid kärlek  ♡