(Betlat samarbete med Beautio)

Vi har påskhelgen bakom oss och så har vi då sparkat igång med en ny vecka igen. Jag kan verkligen inte minnas när jag senaste skulle ha varit så här utvilad. Som många vet har det varit väldigt fullt upp och hit och dit för oss den senaste tiden, vilket lätt resultera i att man glömmer att varva ner ibland.

Det var lördag kväll, väldigt sent på kvällen. Jag tog på mig en ytterjacka och gick ut. Trots den väldigt varma dagen, blev det ändå lite småkyligt mot kvällen. Jag satte mig ensam på vår balkong och bara satt där. Det var första gången på väldigt länge som jag kände mig riktigt avslappnad. Inte enbart tack vare drinken jag höll i handen, men överlag.

Jag kände att jag verkligen kunde fokusera på enbart just där, och just då. I övrigt går min hjärna hand i hand med min kalender och jag har saker att tänka på non-stop. Men just i den stunden var alla tankar så långt borta som det bara gick.

 

 

 

breakfast, easter

 

Vi har enda sedan början av året haft en väldig fart på. I januari och februari var vi mycket i Ekenäs, vi har varit på två skidresor på bara ett par månader, vi har hunnit resa till Polen, vi har hunnit skaffa lägenhet och gjort allting relaterat till det, så ja, vi har verkligen hunnit med.

Därför var det verkligen så skönt, och även väldigt viktigt för oss att för första gången nu på flera månader få bara koppla av, ta de lugnt och utesluta allting. Men trots att vi lovade oss själva att inte ha några planer, och bara ta det lugnt, har vi även hunnit varit på vift under helgen.

 

 

 

dinner, tortille, datenight

 

 

 

Både jag och Robin har tidigare varit aktiva i vad som heter studieliv, speciellt fester och evenemang. Det är inget fel på det, inte alls. Det är det som hör studielivet till. Vi reflektera med jämna mellanrum tillbaka på hur vår livsstil såg ut för bara ett år sedan. Vi konsumerade alkohol väldigt ofta, flera gånger i veckan. Vi vakade länge på nätterna, och sov igenom hela dagarna. Oregelbundna matvanor, och även väldigt dåliga matvanor. Så inne som man var i denna livsstil, märkte man nog aldrig riktigt hur dåligt man egentligen mådde.

Idag, ett år senare, konsumerar vi ytterst lite alkohol i vårt hushåll, och även då måttliga mängder. Vi kan dricka ett glas vin nu som då, eller ta en bastu öl, men utan att det spårar ur. Förut var det liksom en självklarhet att en öl blev två, två blev tre och så vidare, det fanns inga gränser. Det var allt eller ingenting.

Denna livsstil kostade oss inte bara ekonomiskt, utan det kostade även tid. Var vi ut och festade, blev det liksom minus en dag, dagen efter. Hela dagen efter gick åt att återhämta sig, och vi fick knappt någonting gjort.  Idag ser allting annorlunda ut. Även på lediga dagar kan vi vakna av vår ”inre klocka” runt 8-9 tiden på morgonen, fullt utvilade och pigga. Förut, hade man precis vinglat hem från en efterfest den tiden.

 

 

 

champagne, easter, strawberrys

 

 

 

Tack vare att vi vaknar så pass tidigt, kan vi i lugn och ro vakna, ställa igång frukost, dricka kaffe och låta dagen komma igång med en mjukstart. Senast 11-12 tiden brukar vi vara klara för att sparka igång dagen och göra vad som helst. Tack vare detta har vi alltså under påsk ledigheten haft möjligheten att vila ut och samla nya krafter, men även hunnit med diverse andra saker.

Kortfattat, vi hunnit vara på besök och även fått besök av vänner och bekanta. Vi har hunnit vara ute i naturen och bekanta oss med omgivningen vid vårt nya bostadsområde. Vi har investerat lite nya möbler i lägenheten, samt monterat ihop dem samtidigt som vi bara har varit hemma, avnjutit god mat samt dryck och bara kopplat av.

 

 

 

boy, sea, spring

 

 

 

När man är så pass inne i allting som skall göras, märker man sällan ens av att kropp och knopp behöver koppla av. Jag personligen märker sällan av när det blir för mycket, före jag stannar upp helt och hållet. Om jag kör på i en viss takt konstant, utan att stanna upp för att verkligen se mig omkring hur mycket jag har på gångs, finns risken att jag bryter ihop förr eller senare.

Jag som person älskar när det händer mycket. Speciellt om det är jobbrelaterat får jag en sorts kick när det är många trådar att hålla i. Negativt är att jag verkligen testar och pushar mig själv, och ibland blir det för mycket. För det mesta går det ändå bra, och så länge jag vet att jag själv kan styra och ställa hur mycket jobb jag vill utföra, är det även upp till mig själv att kunna kontrollera detta.

 

För att kunna fokusera, prestera och ha läget under kontroll, bör du se över att du även har kontroll över dig själv. Man måste komma ihåg att koppla av och ta hand om sin kropp och själ. Dessa är de dyrbaraste och viktigaste verktygen du har för att lyckas. Därför är det ytters viktigt att ibland unna sig, och att även göra detta med gott samvete. Man måste skämma bort sig själv alltid nu som då, alla på sitt vis. Några tycker om att resa och några tycker om materiell lycka, alla dock på sitt sätt.

Vad som jag verkligen uppskattar och som för mig är riktigt ”to die for” när det kommer till att skämma bort sig själv är SPA. Allting som är SPA relaterat. Är det sen en spa-weekend, massage, hemma spa eller någon behandling på en salong är jag alltid lika tacksam och nöjd. Detta är saker som gör mig lugn och avslappnad och som får mig att uppleva precis den känslan jag upplevde under helgen, när jag satte där på vår balkong och verkligen stannade upp för en stund.

 

 

white, whiteroses, candles

 

 

 

Så i samarbete med skönhetssalongen Beautio, har jag haft just den möjligheten att koppla av och bara ta och komma bort från allt som vardagen innebär, för bara en lite stund. Mitt i all ”vår stress” bland flytt och födelsedagar, passade jag på att ta en paus från vardagen, bara för några timmar. Jag hade alltså möjligheten att få prova på deras volymfransar.

Jag måste verkligen säga att jag är SÅ nöjd. Jag har provat på volymfransar x antal gånger. Vissa gånger mer nöjd, vissa mindre nöjd. Vad jag önskar, som även många andra, är god service, bra kvalité samt hållbarhet på sina volymfransar, och detta var exakt vad jag fick. Stort tack till alla på Beautio för god service, varmt bemötande och underbara fransar! Ni kan kolla in deras hemsida HÄR, eller kolla in deras instagram på @beautio.hoitola

 

 

Jag hoppas verkligen att ni alla kommer ihåg er själva och tar hand om er själva för det är så viktigt. Jag är själv en person som gärna vill se andra i min närhet må bra, och ofta prioriteras dom, före mitt eget välmående. Men det är så ytterst viktigt att komma ihåg sig själv och sitt eget mående. Och nej det är inte själviskt eller egoistiskt någonstans att tänka på hur man själv mår, aldrig.

Så sprid kärlek och ta hand om varandra. Jag passar på att sprida lite kärlek till min mamma som även hann fylla år under påskhelgen. Grattis till dig. Och kom nu absolut ihåg att sprida extra mycket kärlek över er själva och belöna er med precis vad ni än vill.

 

 

 

lashes, volumelashes, eyelashes, espoo