Jag tror inte någon av er som följer mig på Instagram har kunnat undvika eller missat att jag hållit någonting  väldigt hemligt för er nu en längre tid. Jag har hållit er på helspänning väldigt länge, och med jämna mellanrum frågat er om ni listat ut vad vi har på gångs, jag och Robin.

Jag är ledsen att göra er besvikna, det var väldigt många som kontaktade mig och fråga om vi väntar barn. Haha. För vår del får barn och familjeliv vänta tillsvidare. Vi är båda fortfarande studerande, och känner att ett familjeliv inte är det ultimata för oss just nu. Vi är även väldigt mycket på resande fot, och har många järn i elden samtidigt, båda två.

Vi vill så gärna njuta av vår ”bara vi” tid, så länge vi kan. Vi vill resa och se världen före vi bestämmer att slå ner oss någonstans för en längre tid. Vi vill ju även såklart båda även hitta bra jobb som vi är nöjda med för att kunna förverkliga familjelivet man drömmer om. För närvarande siktar vi båda på en framgångsrik karriär, framför ett familjeliv.

 

Dock har vi prickat av en punkt i vårt förhållande. VI HAR FLYTTAT IHOP! Äntligen får jag kalla honom för min andra halva, bästa vän, pojkvän och SAMBO! Så jag har väntat att få berätta den här nyheten för precis hela världen. Jag vill skrika ut min lycka så hårt jag kan, för ja tror jag skall spricka av glädje.

Vi sökte länge, och vi sökte aktivt. Vi hade dock vissa krav som vi ställde för att lägenheten skulle vara så nära intill perfekt som möjligt och passa oss så bra som möjligt. Vi sökte en lägenhet som har

– minst 3 rum

– balkong

– bastu

 

Utöver dessa 3 krav, ville vi såklart hitta ett ställe som var lugnt, men ändå relativt nära om man vill in till stan, som i vårt fall är Helsingfors. Vi ville ha en relativt ny och framförallt fräsch lägenhet. Ett plus hade även varit nära till tågstation, trots att vi båda har tillgång till egna bilar.

Det var en torsdag morgon som jag fick ett e-postmeddelande. Här blev vi informerade om att denna lägenhet fanns, när den är tillgänglig och övrig information. Längre ner i meddelandet stod det att vi skulle höra av oss kommande måndag om vi väljer att ta den. Vi hade alltså 4 dagar på oss att planera in en visning, diskutera sinsemellan vad vi tyckte, för att sedan ha tagit ett beslut på måndag kl. 8.

Sagt och gjort, vi hörde av oss och fixade in en visning på lördag förmiddagen. Jag tror vi var inne i lägenheten knapp 5-10 minuter, tackade för oss och gick . Det finns en känsla som inte går att beskriva om man själv inte upplevt den. Men när man går in i en lägenhet och känner ja, här vill jag bo, här är jag hemma, då är det rätt.

 

 

 

 

 

 

 

Jag tror både jag och Robin upplevde samma känsla nästa direkt när vi kom in i lägenheten, eftersom vi inte behövde mera än 10 minuter på oss för att bestämma oss. Klappat och klart, och så började papperskriget som den här gången gick smidigt och smärtfritt för vår del, inga konstigheter. Nycklarna kunde vi hämta ut redan 2 veckor senare.

Nästa sak som inte gjorde oss lika glada var själva flyttande från punkt A till punkt B. Jag är väldigt tacksam att vår tidigare lägenhet, som jag från början bodde ensam i, bara var en etta, och låg ca 1 timme från vårt nya hem.

Jag kan fortfarande inte begripa hur mycket saker EN person kan få in på 35,5 kvadrat. Konstant fick jag känslan att dessa saker endast ökar sig, när det borde minska. Ni som har flyttat ni vet. Lyckligtvis gjorde jag mig av med stora möbler som jag inte längre ville ha kvar. Delvis för att det hade varit väldigt tungt att flytta allting, men även eftersom vi båda ansåg att vi vill ha en ny start. Ut med det gamla och in med nytt, nya saker som är våra.

Det mesta, så gott som allting har vi fått transporterat från gamla lägenheten till nya. Och på bara en vecka har vi fått väldigt mycket inhandlat och uppsatt i lägenheten. Vi prioriterade såklart säng, soffa, tv-bord och matbord. Saker som man verkligen behöver i vardagen. Resten av sakerna skaffar vi vart efter.

Jag har inte bott hemma på nästan 10 år, och även Robin har bott hemifrån förut. Detta betyder ju att vi även har samlat från tidigare allting som köksredskap, diverse inredningsprylar och övriga saker som man lätt tänker att är en självklarhet att man äger. Jag kan ju dock inte ljuga om att det även slank ner lite nya saker i köpvagnen på IKEA för någon dag sen. Och jag hade gärna kunnat springa på IKEA varje dag. Älskar verkligen att inreda och laga fint hemma så att det verkligen känns hemtrevligt.

Råkade även snubbla över 25 års gränsen under helgen. Den officiella födelsedagen var 5.4, på fredagen. Då blev det lite tårta samt skål med mousserande vin. Men på grund av tidsbrist och mycket annat så blev det inget destumera firas. Vi valde istället att fira lite på söndagen. Så det blev en hel dag hemma med lyxig frukost, bastu och middag med levande ljust mot kvällen. Det räckte gott och väl till.

 

MENY

Lyxig grönsallad serveras med
tomatdressing samt vitlöksbatong

***

Nöt ytterfilé serveras med potatisgratäng, champinjonstuvning
samt vitlökssmör

***

  Creamy Bryssel Kinuskikex