gdansk, poland, puro, purohotel, vacation

 

 

 

Nu är det snart två veckor sen vi var på vår mini semester till Gdansk i Polen. Jag kan fortfarande dagdrömma mig tillbaka litegrann och beundra alla fina bilder vid tog.

När vi reser är det då vår familjs egna lilla reseledare som har hand om planering och bokning, som i så gott som varenda en av våra resor. Vi resten av familjer hänger gladeligen med på diverse äventyr som serveras framför näsan på oss.

 

gdansk, poland, puro, purohotel, vacation
gdansk, poland, puro, purohotel, vacation
gdansk, poland, puro, purohotel, vacation
gdansk, poland, puro, purohotel, vacation

 

 

 

Det här får mig att reflektera tillbaka över en kommentar som jag läste på Facebook. Min mamma har alltid älskat och resa. Verkligen så länge jag kan minnas, har resor varit en väldigt uppskattad sak i vår familj och någonting som vi alla har gemensamt.  Det blir ofta väldigt heta diskussioner på internet, och allt mer på diverse sociala medier.  Jag läste kommentarer var folk konstant klagade på ”hur kan du resa så mycket?” ,”vad säger din familj?”, ”hålls du aldrig hemma?” och diverse andra spydiga kommentarer.   Jag besvarade en kommentar så här:

”Måste bara inflika. Jag kan nog aldrig tacka min mamma nog för att hon har gett mig, och även resten av familjen, chansen att se så mycket av världen i så ung ålder! Jag är verkligen så innerligt tacksam att jag har haft möjligheten att se delar av världen, olika kulturer, och även därmed lärt mig att värdera saker i livet på ett helt annat sätt. Vissa saker bör man verkligen se med egna ögon för att förstå.

Så jag ger min mamma verkligen tummen upp för att hon aldrig har kunnat hållas på ställe, och att hon inte konstant satt där och vaktade varje rörelse jag gjorde. Att hon gav mig väldigt fri uppväxt men ändå med regler, skapade ju samtidigt en tillit. Skulle kunna stå och prata för det här hur länge som helst. Nåväl, vilket tur att alla är vi olika :-)”

gdansk, poland, puro, purohotel, vacation

 

 

 

Jag blev så otroligt frustrerad på folks kommentarer om vad som är rätt och fel. Absolut, jag är fullt medveten om att, om man skriver blogg och delar med sig öppet om sitt liv, måste man även kunna ta kritik och feedback. Men i den här situationen kände jag att jag inte kunde annat än backa min mamma, eftersom jag inte kan tacka henne nog för allting.

Jag tänker ibland, hur hade mitt liv sett ut, om inte jag hade haft en rese intresserad mamma. Vad hade vi gjort? Hur hade jag varit som person? Jag uppskattar det verkligen så mycket att jag har haft chansen att redan som barn fått följa med på en massa resor. Jag åkte till USA för första gången när jag var 4 år, och har sedan dess regelbundet rest till Kalifornien.

Tack vare alla våra resor har jag slipat på mina sociala, utåtriktade och internationella egenskaper. Jag har byggt upp en bild om att leva utomlands inte alls skulle vara en tokig idé, om man kanske fick den möjligheten. Jag har märkt att vi finländaren är väldigt introverta när det kommer till ”think outside the box”. Vi är sällan ivriga på att prova någonting nytt, och lever man i ett fungerande koncept, varför ändra på det?. Finländaren är väldigt blygsamma och försiktiga i det mesta.

Jag vet att det finns många som inte reser av den anledningen att de inte har råd, och därför inte möjlighet. Men det finns även dom som helt enkelt av egen vilja väljer att inte resa, för att det inte gynnar dem. Vi är alla olika och man skall göra det som gör en glad.

 

 

Tillbaka till Gdansk. Vår reseledare aka mamma, hade alltså bokat flygbiljetter med WizzAir, som tog oss ner till Polen på ca 1 timme 10 minuter. Framför oss hade vi även två nätter på ett hotell som hette PURO. Mina förväntningar var inte särskilt höga. Men när vi kom fram fick jag verkligen en WOW upplevelse.

I bokning ingick även hotellfrukost som serverades på morgonen mellan klockan 06-10:30 (lokal tid), om jag inte minns helt fel. I frukost ingick nybakat bröd, kallskuret, äggröra, frukt och efterrätt i mängder. Frukosten toppades även med valbar kaffe och diverse safter. Restaurangen var även väldigt mysig.

 

 

 

gdansk, poland, puro, purohotel, vacation, breakfast

 

 

 

Eftersom jag själv jobbat inom restaurangbranschen kan det i vissa fall vara väldigt svårt för mig att gå ut och äta, och samtidigt kunna njuta av stunden. Väldigt lätt blir man och följer med en massa annat, helt omedvetande. Jag lät dock inte detta förstöra när vi var ut och åt med familjen. Vi njöt av väldigt god mat, hela måltiden igenom.

Mamma tog med oss till en Mexikansk restaurang som låg en bit ifrån hotellet. När vi kommer in i restaurangen blir vi hälsade välkomna av väldigt trevlig personal. Tyvärr hade vi dock inte tänkt på att förhandsboka, och så kallade hovmästaren rekommenderade att man förhandsbokar ca 3 dagar före, speciellt om man tänk komma till ett veckoslut. Vilket hon hade helt rätt i. Vill man garantera sin plats på en bra restaurang skall man vara ute i god tid.

Vi hade turen med oss och fick ett ledigt bord. Vi hade vid det här skedet redan hunnit bekanta oss med menyn och även gjort klart beställningen färdigt eftersom det även var lång väntetid på maten.

När vi var klara och kommer ut ur restaurangen möts vi av ösregn. Det råkar ligga en liten affär rätt över gatan, så vi kilar in och köper oss några paraplyn för att inte behöva gå alltför kalla och våta hem. Det blir fart på benen trots att vi alla är i någon form av mat koma. Med raska steg är vi snart tillbaka på hotellet.

Kvällen slutar inte här. Vi bestämmer oss även för att åka upp till hotellets skybar för att en sista gång beundra denna stad. Vi har tidig väckning nästa dag för att åka hem, så allt för länge stannar vi dock inte.   

 

 

 

gdansk, poland, puro, purohotel, vacation
gdansk, poland, puro, purohotel, vacation

 

 

 

Bilderna i inlägget är alltså från hotellet PURO som vi bodde på i Gdansk. Ja, en bild beskriver med än 1000 ord säger dom, och så är det ju. Ni kan ju verkligen se hur stiligt det är. 

En bild från frukost buffén samt ett par bilder jag knäppte från våran middag med familjen. Inte nog med att allt mat var riktigt god, men det är även väldigt förmånligt att gå ut på restaurang i Polen. 

Vår familj består alltså av 5 personer, 3 vuxna och 2 barn. Vi beställde in mat så att verkligen ingen av oss behövde gå hungrig därifrån, och då menar jag verkligen mycket. Jag drack en öl under hela kvällen, medan resten drack alkoholfritt. Vår nota gick på under 100€. Vilket jag tycker är helt galet. 

Jag kan nog inte komma på en restaurang i Finland var du kan gå ut och beställa huvudrätt, dessert och dryck för 5 personer, och gå ut från restaurangen utan att notan passerat tresiffrigt. 

Så Gdansk får av mig verkligen 4/5, och jag kan inte annat än rekommendera starkt. Positivt är även att staden nog har någonting att erbjuda åt alla, även om man har olika intressen. Ingen kommer att hamna gå runt uttråkad.

 

Kan inte säga annat än att det var kärlek vid första ögonkastet.