Redan onsdag och halva veckan har gått. Älskar verkligen känslan när dagarna verkligen bara flyger förbi och vi går med enorma steg mot våren. Det må vara februari fortfarande, men jag får verkligen mer och mer vårkänsla för varje dag som går.

Trots att vi nu går mot plusgrader och bara vägar, är det nu man skall ta vara på dom sista vinterdagarna. Jag har ju nämnt det tidigare att jag verkligen inte hurrar över vinteraktivitet och köld. Slalomåkning har varit min största fiende, och jag går inte ut om ja inte behöver. Men ack så fel inställning jag har haft.

Mamma ringde mig alltså för någon vecka sen och frågade om vi hade några planer till vän dagen. Vi hade velat lite fram och tillbaka om vad vi skulle hitta på under helgen, och det lutade mot en hotellnatt på något mysigt hotell i närheten eller ett veckoslut i Stockholm.

Vi var ändå lite osäkra vad vi skulle göra och behövde börja bestämma oss så snart som möjligt. Då kommer mamma som en räddare i nöden med sin idé. Hon kom med förslaget att vi hela familjen skulle spendera en hel dag i Meri Teijo Ski Resort, och sedan övernatta i en hyrstuga, knappt 1 km från skidbackarna.

Vi nappade direkt och tyckte det här lät så mysigt. Dessutom passade det perfekt eftersom verkligen hela familjen hade ledigt och möjlighet att komma med. Vi kombinerade även denna trip med att stanna i Ekenäs från fredag till lördag för att spendera lite quality-time, och åkte sedan vidare mot Teijo på lördag morgon.

couple, skiresort, valentinesday, vändag, meriteijo, mathildedal, salo, hotel

Jag har som sagt varit väldigt skeptisk mot skidåkning och dylika vinteraktiviteter. När man gick i grundskola var det ju några gånger i året som det ordnades ute dagar i skidbacken, och det är ungefär min erfarenhet av slalomåkning. Jag har alltså aldrig riktigt sett det som en kul grej, och resten av familjen har inte heller riktigt varit så intresserade. Robin är van skidåkare från tidigare, så för honom var det ju en självklarhet att vi ska upp i backen.

Sagt och gjort. Spontana samt lite små envisa som vi hela högen är hyr vi skidutrustning åt hela familjen samt liftkort till en hel eftermiddag. Det var några gånger som tanken slog mig, är det är verkligen en bra idé? Snabbt hade alla fått sin utrustning, och inte långt där efter var vi uppe i backen.

Till min, men även dom andras förvåning, var detta riktigt kul. Relativt snabbt greppar vi grunderna, och konstaterar att har man en gång åkt slalom, sitter no kunskapen i. Kan jämföras med, ite som när man lär sig cykla.

Vi fortsätter åka hela eftermiddagen, och tyvärr går tiden allt för fort när man har roligt. Tror vi alla var lite småbesvikna när lampljuset i backarna tonas ner, och det var dags att avsluta. Snart är det helt tomt på området.

Vi åkte tillbaka till stugan där vi lämnat våra saker och tänder på bastun, samt grillen. Att få ta en varm dusch och krypa ner i sina mysigaste kläder efter en hel dag ute måste vara bland det skönaste som finns. Kvällen avrundar vi med god mat och film på tv. Hela familjen var nog väldigt utmattade efter en hel dag fylld med aktivitet och nya utmaningar. Det tog inte länge så sov hela högen.

På morgonen vaknar vi pigga och utvilad, men samtidigt besvikna över att vi efter bara en natt skall packa väskorna i bilen och åka hem igen. Tror vi alla blev riktigt positivt överraskade av såväl skidandet men även hur mysig denna stuga var. Vi alla var överens om att vi definitivt kommer tillbaka någon gång. Med tanke på hur ivriga vi alla blev efter denna dag i backen började vi direkt kolla på datum när vi alla kunde ha möjlighet att samlas igen. Mamma kom med några förslag och både jag och Robin kände att vi absolut kunde tänka oss att åka iväg ett veckoslut ännu före säsongen är över.

Eftersom vi var så positivt överraskade som vi var av detta veckoslut, började vi på skoj direkt vi kom hem kalkylera och jämföra priser på skidutrustning. Att hyra skidutrustning om man endast skidar någon gång nu och då är helt okej. Men redan om man åker lite flera gånger under en säsong, kan det vara lönsamt att kolla på en egen skidutrustning. Och eftersom vi kom fram till att detta definitivt inte var sista gången, slog vi fast, och köpte en utrustning. Så efter ca 10 års paus från skidande, var jag upp i backen en eftermiddag, och 2 dagar senare äger jag min egen skidutrustning. Snacka om spontant?

Så nu siktar vi på att ännu kunna åka några veckoslut fören säsongen är över, och hoppeligen även kunna spenderar ett veckoslut fyllt med skidåkande och mys med hela familjen. I mars kommer Robin att åka till Tahko Ski Resort men då åker vi med resten av familjen på andra äventyr.

couple, skiresort, valentinesday, vändag, meriteijo, mathildedal, salo, hotel

 

Hoppas ni alla får ett helt underbart sportlov med mycket aktiviteter och kvalitetstid med era nära och kära. Sprid kärlek, och ta hand om varandra!