Happy Valentines day på er alla såhär dagen efter! Hoppas ni hade en helt underbar dag omringade av härliga människor som du håller lite extra nära ditt hjärta.

Jag valde såklart att ge all min lediga tid till min älskling. Från vår sida var det nog inga större drastiska kontrast i gårdagen, jämfört med andra dagar. Vi konstaterade att i vår vardag ser nog varje dag ut som en liten vän dag, bortsett från rosorna förstås.

När jag kommer hem från jobbet möts jag då av rosor och godsaker vid sängen. Såklart blir jag även överöst med kärlek, pussar, och kramar, så som varje dag. Vi tog det bara lugnt resten av dagen och njöt av varandras sällskap. Vi avslutar även dagen med att gå ut och äta.

Jag tycker personligen det är väldigt viktigt att man på en vardaglig basis visar kärlek till sina nära och kära, och inte enbart på dessa ”speciella” dagar. Jag förväntar mig förstås inte rosor varje dag, eller frukost på sängen varje morgon. Men jag tycker det är väldigt viktigt att komma ihåg att fortfarande visa sin kärlek till sin partner på andra sätt. Det händer lätt när man lever i detta lyckorus, fyllt med kärlek i mängder, tar man kanske omedvetet saker och ting och det man har för givet. Men en så enkel sak som att bara ge din partner en komplimang eller säga något fint, det räcker mycket väl och uppskattas garanterat.

Jag försöker själv så mycket jag bara hinner och kan, visa min kärlek till mina nära och kära. Det är också någonting man har lärt sig med åren att inte ta saker och ting för givet. Jag har även lärt mig att ”älska mina fiender” eftersom hat och olycka inte gynnar någon av oss på denna jord.

 

 

”Varför får jag ångest av att prata så öppet och kärleksfullt på alla hjärtans dag? Jag vill visa min kärlek till min älskling för hela världen, men får samtidigt dåligt samvete?”

 

Hela denna alla hjärtans dag-grejen känns ibland väldigt hypad. Det är reklamer över allt i TV, tidningar och på nätet. Man kan nog inte undgå eller missa när det närmar sig 14.2. Folk delar med sig av så mycket kärlek och lycka på sociala medier, vilket jag tycker är jättevackert.

Men vad man även ska beakta är dom som inte kanske har någon att dela denna dag med. Folk ”tycker synd” om dessa personer, och jag finner detta aningen jobbigt. Jag tror dessa personer som är i denna sits knappast heller vill ha någon annans medlidande, om man ens kan kalla det medlidande?

I ett tidigare inlägg (se : Från tuff ensamvarg, till med kärleksfulla än någonsin ) skrev jag utgående ifrån min egna erfarenhet när jag själv en gång i tiden valde att inte vara i ett förhållande, utan istället leva som singel. Folk tyckte synd om mig på alla hjärtans dag, och även andra tillfällen. Skojar du? För mig var alla hjärtans dag som vilken dag som helst. Varför skulle jag vara ledsen över att vara ”ensam” på alla hjärtans dag när det fortfarande var ett beslut jag själv hade gjort. Dessutom glömmer man även bort att det heter ”vän dag”, så kom ihåg att det handlar om att visa kärlek till ALLA dessa underbara människor du har i din omgivning, inklusive vänner, familj etc.

 

 

”Vi lever i en värld där det är helt totalt omöjligt att tillfredsställa varenda en människa.”

 

 

Så varför vill man då tysta ner folk som delar med sig och sprider sin kärlek. Du får höra ”Tänk på dom som inte har någon, hur känns det för dom där du trycker upp bilder på dig och din partner och vänner i ansiktet, tänk på andra”.

Vi lever i en värld där det är helt totalt omöjligt att tillfredsställa varenda en människa. Folk borde absolut lära sig att vara glada för varandras skull, och inte hata. Det är fortfarande var och en som bestämmer om sitt eget liv och hur man vill leva. Det finns ingenting som hindrar dig från att göra det du vill.

Är du missnöjd för att du inte har en partner, eller för att du inte har någon att älska, eller en riktigt bra vän. Ryck upp dig och gå ut och träffa människor. Det är knappast så att kärleken kommer komma hem till dig om du inte tar initiativ och samarbetar.

 

Vad jag menar är att det är väldigt onödigt att tycka synd om folk som ”inte har någon”. Eftersom baserat på helt logiskt tänkande finns det två alternativ.

 

 

  1. Personen trivs för sig själv, och har själv valt att inte ingå i ett förhållande.

 

  1. Personen tar inte eget initiativ för att träffa någon.

 

Jag tror absolut att det finns någon där ute för alla! Varenda en människa på denna jord har chansen att älska och bli älskad, om man vill det. Och ja, jag är även fullt medveten om att om man dyker djupare i ämnet finns det en massa orsaker som kan hindra folk från att bara gå ut och hitta kärleken. Folk lider av alla möjliga och diverse andra saker som kan hindra dem från att göra sökandet så lätt. Och då måste man ju såklart leva enligt det. Och jag respekterar det.

Men fortfarande så är min åsikt, det är upp ti var och en vad man vill sätta sin tid och energi på, och vad man vill jobba med, för att nå någonting. Så sprid kärlek, så mycket ni bara hinner och kan!

Vi kommer i alla fall förlänga lite på vän dagen och fortsätta fira den även över helgen. Ikväll åker vi till lägenheten i Ekenäs för att få spendera lite tid för oss själva och bara ta det lugnt. Antagligen i kombination med god mat, lite vin och tända ljus. Så härlig med bara maxat med mys.

Lördag är det dock tidigt väckning och vi åker iväg på en minisemester med min familj till en närliggande Ski resort. Min underbara mamma som älskar att fixa och ordna har hyrt en stuga åt hela familjen! Så mysigt.

Med tanke på att det även är x kilometer lång distans mellan mig och min familj, blir det tyvärr att vi inte träffas lika aktivt som förut. Jag har dock ”flugit ur boet” redan för 10 år sedan, så jag är vid det här laget relativt van att bo självständigt, och ifrån min familj. Men absolut känner man saknaden krypa fram ibland, vissa gånger starkare än andra. Trots att jag flyttade hem ifrån i väldigt ung ålder har jag ändå alltid känt mig välkommen hem. Så har jag vägarna förbi eller möjlighet att övernatta hos familjen gör jag det absolut. Och tack vare tekniken idag så är det så enkelt att hålla kontakt med alla vänner och bekanta, oberoende var på världen dom befinner sig.