Ny vecka och nya tag igen en gång, dessutom första veckan i Februari. För mig som säkert även för många andra kändes Januari väldigt långt, och det kändes som att ingenting riktigt gick framåt. Jag har ägnat väldigt mycket tid i Januari åt studieplanering och inlämningsuppgifter. För tillfället kämpar jag febrilt för att ta mina studier framåt eftersom jag länge känt att jag inte riktigt kommer någon vart. 

Just nu går jag en hel del kurser på distans. och för mig passar dessa typer av kurser ypperligt med tanke på att jag jobbar heltid och samtidigt avlägger examen. Det ger en mera frihet och möjlighet att planera ens eget schema. Vad som dock krävs är att du verkligen har en vilja att avlägga dessa kurser och tar egna initiativ, du måste alltså ha stenkoll på vad du gör. För tillfället går jag ca 10(!) distanskurser, så jag behöver verkligen planera mina veckor för att ha koll på vad som skall göras och när. Mitt tips till distansstuderande är att planera sina veckor väl och ha kontroll över situationen. Ha koll på vad som är gjort och vad som skall göras. Skriv upp inlämningsuppgifter och deadlines för respektive kurser och inlämningsuppgifter. Mitt tips till dig som avlägger många kurser på en gång är att ta inte för stor bit av kakan. Dela upp kurserna och gör några uppgifter åt gången, så att du inte kommer av spåret.

En helt annan sak jag har tänkt på en hel del senaste tiden. Jag är född 1994 och skall i April fylla 25. Ibland kan jag uppleva att min livssituation just nu är helt knas, och har jag inte har inte har någon aning om någonting. I min bekantskapskrets finn det vänner och bekanta som är i min ålder och redan lever det klassiska “volvo, villa, vovve“-livet. Det finns även vänner och bekanta som med  mycket stor sannolikhet idag har vaknat upp med en ordentlig baksmälla bredvid ett one night stand, som som dom knappast ens kommer ihåg namnet på. Jag känner att jag har lite fastnat där i mellan och vet inte vilket håll jag skall gå åt. Jag har levt studielivet sedan fyra år tillbaka, vilket innebär till 99% att leva efter motton som “livet är en fest” och “You only live once”, och det väl så det ska va när man är studerande.

Men någon gång kommer väl verkligheten emot en som en käft smäll, och det dag att ta tag i sitt liv. För ungefär 6 månader sen började jag inse att min studietid börjar lida mot sitt slut, och att jag nu måste skaffa mig ett heltids jobb. I samband med det minskade även besöken på diverse studie evenemang, och är just nu i en fas att jag knappt festar alls.  Jag börjar mer och mer känna att ja börjar få någon typ av pensionärs syndrom. 

Veckoslutet som gick till exempel, vi somnade efter kl. 22 varje kväll, och steg upp runt 9 på morgonen. Tittar vi tillbaka ett år vinglade jag högst antagligen hem från en urspårad efterfest kl 9 på morgonen? Jag saknar studielivet jättemycket ibland, men samtidigt tänker jag att kanske det inte är studielivet i sig, men alla minnen och alla vänner man har hittat på vägen. Och det är väl helt naturligt att detta är minnen man skall bära mig sig resten av sitt liv, men livsstilen i sig måste man också kunna lämna bakom sig, eftersom den inte håller för alltid.

Är det här vad man kallar att bli vuxen? För mig känns den här meningen “att bli vuxen” är jätte irriterande och flummig. Vad är vuxen?
Som tidigare skrivet, jag skall fylla 25, och detta är någonting jag blir påmind om konstant av min omgivning, och det verkar vara ett väldigt hypat årtal att fylla. Så vad är det som händer när man fyller 25? Du mister din rätt för ungdomsbiljett på Norwegian, och du har säkert inte missat att du är halv vägs till 50 år, och nu anses du då vara en vuxen person och förebild?  Jag själv får ibland känslan att, lever jag verkligen upp till en 25 årings kriterier? Absolut kan jag uppföra mig beroende på situationen, men ibland känner jag verkligen att jag mentalt ligger på en 5 årings nivå.

 

 

 

couple goals couple in love
couple goals couple in love
couple goals couple in love

För mig kommer du alltid vara det bästa jag tar med mig från studielivet.