Att flytta till en ny stad innebär även forskandet av nya platser. Det är snart hela 6 månader sen jag flyttade från lilla Ekenäs och dök rätt in i ring III. Många tankar har kommit och gått kring flytten, och fortfarande velar jag fram och tillbaka om jag gjorde rätt beslut. Jag har inte gjort så mycket reklam kring flytten, och jag misstänker att det kan vara många som inte ens vet om att jag har flyttat. Om intresset finns kan jag absolut skriva ett helt inlägg enbart angående flytten, varför, vad hände, och varför jag knappt träffar min familj mera.

Med flytt till ny stad innebär också utforskandet av nya platser. Även om det är snart 6 månader sedan jag landade här har vi knappt hunnit utforska allt för många ställen. På senare tid har vi rört oss lite mera. Och jag längtar så otroligt mycket till vår och sommar när man kan besöka ännu fler ställen, ströva på stan och njuta på diverse uteserveringar.

En sak som finns med på checklistan för i år är “Besök 10 uteserveringar i Helsingfors”. Absolut skall ni få ta del av alla dessa besök, så fort säsongen är igång.

Ett veckoslut hade vi verkligen tur med vädret. Det var sol, vindstilla och bara få grader på minussidan. Vi tog tillfället i akt och tog vår vardag till en ny nivå vilket ledde till att vi tappade bort oss till Noux (Nuuksio på finska). Noux är en stadsdel i Esbo som förvisso hör till Gamla Esbo storområde. Här hittar vi Noux Nationalpark, Solvalla idrottsinstitut och Finlands naturcentrum Haltia.

Så verkligen recommend, recommend om ni har vägarna mot Esbo att ni besöker Noux!

 

 

Sprid kärlek och ta hand om varandra ♡