För första gången på väldigt länge var jag på riktigt gott humör när jag åkte till jobbet. Ni ska få se varför.

Jag tror ingen har missat eller kunnat undgå denna dystra vintertid vi hamnar kämpa oss igenom här uppe i Norden. Mörka morgnar, mörka kvällar, och det kan gå flera dagar före man får se solljus. Vi är många som tycker denna period är fruktansvärt jobbig, och den påverkar en på så många olika sätt. Visst detta tar inte död på någon. Men det tror jag de flesta håller med om att solljus får ju verkligen en människa på så mycket piggare och bättre humör. Jag har verkligen full förståelse för alla som väljer att packa väskan och åka iväg denna tid på året för att samla krafter att orka bita ihop o vänta på ljusare tider.

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Visst, men vem går ut i -20 grader, snöstorm och kläder i såna mängder att man inte ens kan röra på sig, och påstår att det ger någon slags njutning? Inte jag. Jag har aldrig varit någon vintermänniska, jag har heller aldrig haft någon brinnande intresse för en massa vinteraktiviteter som slalomåkning eller dylikt. 

Så hur tar man sig igenom denna dystra tid på året?

Här listar jag upp 5 saker du kan göra för att klara vintern.

  • Sök upp en riktigt bra film/serie och ha filmmaraton. Det finns rekommenderat utbud på de flesta videotjänster som t.ex. Netflix eller Viaplay. Eller varför inte spendera en helkväll med din favorityoutuber och kolla igenom gamla uppladdningar? Toppa det hela med någonting gott att äta och kryp ner i famnen hos din käraste. Eller så kan du göra detta själv, då får du ju själv bestämma vad det skall tittas på! hur som.
  • SPA! Jag tror ingen tackar nej till spabehandling eller en avslappnande massage. Är det sen hemma eller någon annan stans är upp till dig. Visst kan det vara skönt att komma bort ett tag från vardagen och kombinera spa med en övernattning på hotell. Jag tycker själv att du kan laga ditt hemma spa förmånligare, men fortfarande lika avslappnande. Förbered lite fräsch smoothie, tänd bastun, ladda upp med olika ansiktsbehandlingar och bara unna din kropp och själ det bästa! TIPS har du en partner, “take advantage” av denne och hjälp varandra med massagen!
  • Gå ut och gå. Skrev ju precis att jag ogillar att gå ut i kylan och frysa, vilket jag också gör. Men råkar det vara en dag som solen tittar fram, och temperaturen ligger på några få minusgrader, har jag ingenting emot att gå ut och beundra naturen och få lite frisk luft. Detta gör riktigt gott, och eftersom man ser så sällan av solen, vill man ju verkligen suga åt sig allt solljus man bara kan.
  • Förlängt veckoslut. Jag lever bland väldigt spontana och rese glada människor. Dessa personer har visat sig att ett förläng veckoslut utomlands inte alls är omöjligt. Det lönar sig att regelbundet följa med på diverse sidor online, och bäst som det är kan du komma iväg på ett förlängt veckoslut förmånligare än du tror. Så vad väntar du på? Börja söka, riv en kompis i ärmen och åk ut och utforska världen!
  • STUDIETIPS!
    Jag är själv studerande, och vet att några av er även har liknande livssituation. Mitt tips är att nu under vinterperioden försöka sitta framför datorn och skriva så mycket man bara hinner, orkar och kan. Snabbare än man tror är våren/sommaren här, och då finns det så mycket annat man vill göra än att sitta inne och skriva på den där essän som du hade kunnat skriva för länge sen? Kämpa på alla studerande!

 

Det var några av mina tips för att klara sig igenom vinterhalvåret. Dela gärna med er av era bästa tips i kommentarsfältet för att underlätta vintern!

Ta hand om varandra och sprid kärlek! 

 

Såhär vacker var det på morgonen när jag kom till jobbet. Och visst blir man glad när man ser att vi går mot ljusare tider!