Jag har aldrig riktigt varit den personen som kommer med så mycket tankar och åsikter när det kommet till stora ämnen socialt, politiskt och ekonomiskt. Oftast har jag alltid hållit mig rätt neutral, och bara ”följt med strömmen”. Inom dessa ämnen vet jag att folk dock är väldigt bra på att debattera och ha åsikter. Och dessa personer beundrar jag. Personer som står för och kräver sina rättigheter, för som sagt jag är inte särskilt insatt.
Men jag hoppas verkligen du är en av dom som är det, och vill dela med dig!

Via studierna kom jag att snubbla in på detta ämne. Ett ämne som jag absolut tidigare har stött på, och that’s it, aldrig riktigt tänkt på det mer ingående eller tyckt att de hade någon betydelse. Nämligen kvinnor och ledarskap. Är det stor skillnad på en kvinnlig eller manlig ledare? Och vad är då i så fall skillnaderna?

(Och vill klargöra att mitt syfte med inlägget är verkligen inte att hacka ner på någon. Inte heller att skrika att jag kräver högre lön etc, ni förstår! )

Nej, varför jag tar upp ämnet är för att jag inte har något annat val eftersom jag behöver studiepoäng, och en godkänd kurs helt enkelt. Skämt åsido. För tillfället går jag alltså en kurs som heter ”Naiset ja johtaminen” översatt till svenska ”Kvinnor och ledarskap”. I kursen jobbar jag med att fördjupa mig i hur det är att jobba i en ledarskapsposition som kvinna, och  allting kring det. Och avslutningsvis skall jag alltså skriva en essä, en reflekterande text, kring ämnet.

Tycker det kan vara ett intressant ämne att forska i och kanske ändra lite på sitt eget tankesätt inför framtiden. För tillfället jobbar jag själv inom en väldigt mansdominerad bransch. Men tänker ändå att ens förmans/projektledares tankesätt är väl i grunden den samma, oberoende kön? Visst kan arbetsprocessen och situationshanteringen se väldigt annorlunda ut beroende på ledaren, tror jag. Sen är det ju förstås också inte enbart en människas kön som påverkar hur man jobbar i olika situationer, dessa saker är ju helt individuella.

Hur tänker ni kring just det här med kvinnor och ledarskap? Hur det är när kvinnor leder kvinnor? Hur det är att samarbeta med kvinnor? Vad har ni för åsikter, tankar och erfarenheter, dela gärna med er och lämna en kommentar!

Sprid kärlek och ta hand om varandra ♡