Överallt är sociala medier fyllda med årsresuméer och återblickar över det som vi nu lagt bakom oss 2018. Människor välkomnar det nya året med öppna armar och är ivrigare än någonsin inför alla dessa nya personliga utmaningar och mål.

Att se personer som har en eller flera drömmar och mål som de verkligen vill uppnå är så inspirerande. Kan bara tänka mig hur härlig känsla att uppleva när du vart efter får checka av på din checklista. Att även följa med och se hur olika dessa mål/drömmar/utmaningar ser ut. För någon kan det handla om att komma över en rädsla eller fobi, en annan drömmer om den perfekta anställningen på jobbet medan någon kan ha en checklista fylld med en massa spontana grejer att göra. Oberoende hur stor eller liten prestation det handlar om, är jag lika fascinerad och inspirerad av varenda en. Personligen har jag inte skapat min checklista 2019, men blir för varje dag mer ivrig att göra en.

Alltså är det för tillfället väldigt på tapeten med alla dessa årsresuméer och återblickar. Personligen tycker jag dessa är väldigt roliga att läsa och titta på och såklart kommer vi även på den här sidan lite titta tillbaka på det gångna året och hur det var.
Tänkte alltså svara på lite frågor och på det viset skapa en återblick över mitt 2018 och samtidigt tänker jag att de som inte följt mig sedan tidigare lär känna mig bättre. Så dags för ;

MIN ÅRSRESUMÉ 2018

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, faktiskt en del spännande saker blev av. Till en början har jag aldrig bott så här nära Helsingfors tidigare, vad gäller studier gästade vi på hela 3 årsfester runt i landet och i somras tappa vi bort oss, landa på åland och gick på Rock Off 2018!

Tror du att år 2019 kommer blir bättre?

I slutet av sommaren och början på hösten, hände det väldigt många och stora saker i mitt liv. Jag ställdes framför stora beslut att ta och det skedde stora förändringar som skulle komma att förändra mitt liv och min livsstil på många sätt. Helt kluven, undrande om jag verkligen gjorde rätt och om dessa beslut skulle komma att gynna mig eller inte. Jag kan säga att idag är jag väldigt glad och stolt över mig själv att jag lyckades stiga ut ur min, vad jag trodde var, min bekvämlighetszon, som visade sig inte alls vara så bekväm.

Jag har nog fortfarande inte riktigt kunna inse och ta in allting. Jag har inte riktigt vågat öppna ögonen och inse att världen är full av möjligheter, och du kan göra ganska långt vad du vill. Jag är väldigt förhoppningsfull och ivrig att ta reda på vad mitt 2019 har att komma med. Jag lever spontant och prioriterar, utan att låta självisk, mig själv, mitt mående och min framtid!

Vilket datum från 2018 kommer du aldrig glömma?

8.8.2018 – Då jag tog ett av mina stora beslut. Slutade på mitt gamla jobb, och började söka nytt jobb.

Vad är din största framgång 2018?

Att jag vågade ta mig ut min bekvämlighetszon och prova på någonting nytt. Tog risken att sluta på mitt gamla jobb för att söka någonting nytt, och lyckades.

Vad spenderade du mest pengar på?

Antagligen mat och dryck. Via jobbet blir det alltid lunch ute. Tycker även att det är mysigt att kunna unna sig, gå ut och äta, ta en kaffe eller så tar jag en smoothie to go. När man börjar räka ihop dessa summor som man spenderar på allt detta blir man lite chockad. Men det är upp till var och en.

Men inte för det, jag tycker även det är jättekul att laga mat hemma! Att baka och prova på nytt, att tillreda och bjuda andra på mat, jag älskar när det uppskattas.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Absolut, kan komma på hur många saker som helst som gjorde mitt 2018 minnesvärt. Någonting som dock satte pricken över i:et på detta år var när jag hittade han som jag idag kan kalla min bästa vän, andra halva och pojkvän.

Vem har du umgåtts med mest?

När man är så här löjligt nykär, måste jag medge att nästan all min lediga tid har gått till honom.

Bästa minnet från 2018?

Och det mest suddiga minnet. Här måste jag nog svara Pampas Nationaldag 2018. Evenemanget som garanterat lockar många att överhuvudtaget börja studera. En hel vecka fullproppad med nya människor, spontana dumheter och mottot “livet är en fest”. Detta är minnen för livet.

Vad önskar du att du gjort mer?

Varit mera tacksam och levt mera i nuet. Uppskattat stunder mer som inte kommer tillbaka. Och såklart hade man alltid kunnat göra bättre ifrån sig när det kommer till studierna..

Vad önskar du att du gjort mindre?

Slösat mindre pengar på spontana och icke nödvändiga inköp ..

Favoritprogram på tv?

Sex and the city kommer alltid vara en klassiker, oberoende vilket årtal vi lever på. Serier som har fallit mig i smaken på Netflix är Riverdale, 13 reasons why och Scream. När det kommer till reality-tv får jag erkänna att jag möjligtvis har råkat se något avsnitt av Paradise Hotel, Bachelorette och Unga Mammor.

Största musikaliska upptäckten?

Alan Walkers musik föll jag verkligen för i år. Andra artister som även spelats flitigt på Spotify i år är Hov1, Seeb och Sia.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Dom senaste åren har jag regelbundet rest ner till USA i ca 2 veckor för att komma bort från vardagen och semestra lite. Dock i år hade jag inte den möjligheten eftersom jag hade så mycket annat jag behövde prioritera. Hade gärna klämt in en resa, men får försöka få in det 2019 istället.Vad fick dig att må bra?

Mina nära och kära har varit så underbara och stöttande som vanligt.

Vad vill du säga till dig själv inför 2019?

Till mig själv och alla andra! Sikta mot stjärnorna, dröm stort och gör precis vad du vill. Livet är fullt av möjligheter o val som finns där just för dig. Lev ut efter citatet ” you will only regret the chances you didn’t take or things you didn’t do”. Det värsta måste väl va, att i framtiden blicka tillbaka, och verkligen ångra att man inte gjorde någonting man verkligen drömt om, när man hade chansen att göra det?

Absolut ska man ta andra i beaktande när man tar beslut i livet. Och man tänker ofta om och men. Dock ska man alltid komma ihåg att det är ditt liv, och ingen annans. Det är du som bestämmer vad du vill få ut av livet och vilken riktning du skall gå. Och det är väldigt stor skillnad på att vara egoistisk och att tänka på sitt eget välmående.

Med detta sagt önskar jag er alla ett gott nytt år samt lycka och framgång med allt från personliga utmaningar, till studier och allt vad det kan vara!

Sprid kärlek och ta hand om varandra ♡