Julen kom och julen gick. Hos oss var det program hela julen igenom, vilket kan kännas som att det tar lite emot eftersom man gärna hade hoppats på att kunna varva ner och även ta det lite lugnt under julhelgen. Men vad gör det, vi är unga, vi är spontana och vi tar vara på varenda dag som vi har den möjligheten att göre precis vad vi vill.

Julafton började tidigt och stillsamt med julbastu, julgröt och jakt efter mandeln. Det hör väl endå julen till att äta den där gräddvita och krämiga gröten som smälter i munnen. Sedan blev det att bara njuta med familjen över lite glögg och tillbehör. Senare hjälptes alla åt alla ställa igång julbordet.

Julmaten avnjöts i lugn i stillsam takt under flera timmar. Julbordet bestod av alla julens traditionella godsaker, och avslutades sedan med kaffe och avec tillsammans med tårta och konfektyr av olika slag.

Nedan följer våran julafton i bildformat.

Julgröt i morgonsolen

Att för första gångne på flera år få sätta sig ner vid ett väl dukat bord, omringad av personer man älskar och trivs med känns nästan obeskrivligt. Detta eftersom julen för mig alltid har inneburit att jag skall passa upp och ta hand om andra, på jobb. Men efter att fått uppleva denna underbara känsla, kommer jag absolut ha det som en hög prioritering att inte jobba på julafton i framtiden.


Kvällen avslutades med julklappsutdelning och mys i soffan. Senare blev det ostbricka serverat med vitt. Och så led vår julafton mot sitt slut. Jag är så tacksam över denna jul. Jag tänkte många gånger under och efter julen på att det även finns dom som tyvärr inte har möjligheten att fira julen så som “normerna” säger att det skall firas.. Med nära och kära, med mycket god mat och en massa presenter. Vissa saknar nära och kära, andra har inte budget till det.

Detta gör att man verkligen tänker till och får upp ögonen. Och vad jag har lärt mig, är att verkligen uppskatta det man har.Sprid kärlek och ta hand om varandra!