Jultider. För mig har julen aldrig betytt någonting extra. Jag har jobbat de senaste 10 jularna, och har varit bekväm med det. Jag menar inte att jag inte tycker om julen, utan jag har personligen bara aldrig haft behovet av att fira den när jag blev äldre. Nu skall jag alltså för första gången på 10 år fira jul igen. Fick nästan ta mig en ordentlig funderare, hur man egentligen firar jul. Efter lite forskning och research ser jultraditionerna relativt lika ut som förr. Planerandet av alla julklappar som skall inhandlas, och att försöka hitta någonting åt alla. Jag vet att det inte handlar om mängder, pris o.s.v, det är tanken som räknas absolut. Men känner ändå att det är ett riktigt pussel med alla dessa julklappar, och detta skapar enorm stress och en gnutta ångest inom mig, skulle inte julen vara en lugn och fridfull tid? Här om dagen när det spelade julmusik på radion, vi hade tända ljus och snön föll ner utanför fönstret, får jag nog erkänna att ja tog en par minuters nostalgi resa bakåt i tiden. Visst var det vackert, även om jag tycker att julen blir mer och mera av ett stressmoment med fokus på köpaköpaköpa. Hoppas verkligen jag kommer kunna känna lugnet på självaste julafton, och bara kunna njuta av stunden just där och då, med mina nära och kära. Hur firar ni julen?


Tillbaka